Lapset ja nuoret

Haluamme panostaa tulevaisuuteen ja luoda lapsillemme turvallisen kylän missä käydä koulua ja päiväkotia, liikkua ja harrastaa. 

Eloisa Ilola haluaa tukea lasten ja nuorten hyvinvointia. Ilola on osa Satumaista Porvoota ja haluamme kehittää  Lasten Ilolaa entistä kutsuvammaksi kyläksi. 

Kartoitamme Ilolan tämänhetkiset mahdollisuudet tarjota lapsille tekemistä niin sisätiloissa että ulkona. Haluamme tukea lasten mahdollisuutta liikuntaan ja harrastukseen kylässä keksimällä keinot tarjota tämänkaltaisia palveluita. 

Teemme yhteistyötä Ilolan Koti- ja Kouluyhdistyksen kanssa. Yhdessä haluamme panostaa yllä mainittuihin asioihin ja näin myös säilyttää Ilolan kilpailukykyä lapsiperheiden asuntomarkkinoilla.

Ilolan Koti- ja Kouluyhdistys

Ilolan Koti- ja Kouluyhdistys on vapaaehtoisvoimin pyörivä vanhempainyhdistys, joka tukee Ilolan koulun toimintaa ja järjestää tapahtumia lasten ja vanhempien iloksi

Yhdistyksen tehtävä on toimia linkkinä koulun, vanhempien ja lapsien välillä ja tukea koulun toimintaa Ilolassa. Yhdistys toimii myös Ilolan koulun iltapäiväkerhon toiminnan pyörittäjän ja vastuullisena työnantajana kerho-ohjaajalle. 

Yhdistys järjestää varainkeruuta Ilolan oppilaiden hyväksi. Jokavuotisiin tapahtumiin kuuluun mm erilaiset myyntikampanjat, diskojen ja vanhempien ja lasten yhteisten tapahtumien järjestäminen ja osallistumiset koulun omiin tempauksiin. 

Omalla toiminnallaan yhdistys pyrkii varmistamaan pienemmälle kyläkoululle tasavertaiset mahdollisuudet oppimiseen, liikkumiseen ja yhdessäoloon.

Mitä tehtiin 2018?

Lukuvuoden aikana Ilolan Koti- ja Kouluyhdistys jatkoi työtä Ilolan koulun ja koulun lapsien hyvinvoinnin puolesta. Järjestimme varainhankintaa myytävillä tuotteilla (mm hunaja ja kynttilät) ja tuimme Ilolan koulun Liikkuva Koulu toimintaa mm retkien ja välineiden muodossa. Syksyllä osallistuimme koulun liikuntaretkien tukemiseen, vanhempainiltaan ja järjestimme varainkeruuta tilaisuuksien ja myyntien kautta. Yhdessä Illby UF:n kanssa järjestettiin myös koko Ilolan yhteinen joulujuhla. Syksun kohokohdaksi muodostui tempaus, jossa yhdistys järjesti kouluruokailun kahdeksi päiväksi koululle lakon ajaksi.

Mitä tehdään 2019?

Koti- ja kouluyhdistys jatkaa työtä Ilolan sekä ympäröivien kylien lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen. Keskeisenä teemana 2019 tulee olemaan itäisen Porvoon sivistyskeskuksen puolesta puhuminen.