Sommardal

Sommardal är ett föreningshus beläget i Illby by. Här förenas en varm och ljust festlokal på landsbyggden bara 10 km från Borgå centrum. 


Adress: Gamla Viborgsvägen 78

År 1933 förenades 750 stockar, som ägdes av den frivilliga brankåren i Illby, med Illby ungdomsförenings  stenfot på föreningens tomt. På detta sätt fick man byggprojektet igång i mars 1933. Samma år i juli var huset redan klart. Invigningsfesten kom igång på eftermiddagen 30 juli 1933. Gården hade man dekorerat och portgången pryddeman med kransar och flaggor. På kvällen hölls det fest med teater och dans. 500 personer sägs ha deltagit i festen.

Ännu idag ägs huset av Illby ungdomsförening och den frivilliga brankåren 50/50. Illby ungdomsförening har haft huvudansvaret för underhållet av byggnaden. På våren ordnas det vårtalko, då man städar och piffar up lokalen för kommande evenemang under sommaren.

Sommardal passar bra för olika slags evenemang och fester. Den ljusa och öppna festsalen inrymmer ca 120 personer. Intill salen finns ett skilt ca 50m2 stort bufféutrymme till vilket man kan röra sej fritt från två olika riktningar. Bufféutrymmet kan också användas för mindre evenemang så som möten och fester. Sommardal har områdesutskänkningstillstånd, vilket möjliggör eventuell utskänkning av alkoholdrycker i samband med festen.  

Gårdsplanen är rymlig och gränsas med vackra björkar och pilträd. Från gårdsplanen öppnas en vacker vy över landskapet i Illby med de karaktärisktiska små skogsholmarna, bergen, grusvägarna och åkrarna.

Sommardal på våren
Sommardal på våren
Festsalen
Festsalen
Det vackra Illby i omgivningen
Det vackra Illby i omgivningen

Sommarbilder

Priser

Till priserna medkommer tvätt av bordsdukar samt eventuell städning + värmekostnader (vinterhalvår)

Hyra för Sommardal


från 250€

Hyra för Sommardal, Ungdomsföreningens medlem

från 200€

Hyra för bufféutrymmet

Lämplig för mindre tillställningar, möten mm.

80€

Onlinebokning

Boka / Fråga mera information om festlokalen 

Vi bekräftar bokning per e-post.

Du kan också vara i direkt kontakt med ansvarspersoner för Sommardal:


Peter Boije af Gennäs, husvärd
tel. 040 099 9321


Pete Lattu, husvärd
tel. 040 536 8568